sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Elämän keittokirjaa

VALKOSIPULIPERUNAJAUHELIHALAATIKKO


2 - 3 kg perunoita
800 g jauhelihaa
3 isoa sipulia
1 - 2  lihaliemikuutiota
1 - 2 kasvisliemikuutioita
suolaa maun mukaan
10 - 15 kokonaista maustepippuria
½ ps valkosipulijauhoja tai valinnan mukaan kysiä
3 - 4 rkl vehnäjauhoja
4 - 6 dl ruokakermaa
vettä


Kuori perunat, paista jauheliha pannulla, lisää siihen liemikuutiot ja suolaa ja laita kaikki kerroksittain uuniin kestävään vuokaa, perunat siivuiksi, myös vehnäjauhot laitat samoin vuoroin.....lisää nesteeksi vettä tai sitten kermaa laita niin paljon, että päällimmäiset perunat jää näkyviin.......
paista 200 asteessa

Tämä oli tämän aamun versioni kun tein ja hyvältä maistui ja maistuu.....mitat on noin lukemia kun en itse sellaisia tarvitse vaan sormi ja silmätuntumalla teen, mutta kokeilemaan.....ja sitten palautetta











1 kommentti:

Rita Vähäkuopus kirjoitti...

TÄMÄ ON MUN MIELIRUOKIA JA SPESIAALI

KYYNELTEN TARHA

  KYYNELTEN TARHA Käy   välillä  kyyneleet   kuiviin😢 kun   noita  uutisia katselee. Ei   riitä  nästuukit   nekään on  haettava  ...